Härligt pris!

Se alla produkter

Skidlängdsguide för vuxenskidor

Hur långa skidor ska jag ha?

Längd på:

Pistskidor?

Vi rekommenderar att ett par pistskidor ska vara ungefär 10–15 centimeter kortare än skidåkaren, men det beror även lite på skidåkarens erfarenhet och skidans karaktär.

Allmountain skidor?

Vi rekommenderar att ett par allmountainskidor ska vara ungefär lika långa som dig själv, men välj hellre en något kortare skida än en som är något längre än din egen längd. Väger du lite mindre väljer du även en lite kortare skida. Generellt kan man säga att en kort skida kommer att vara lite kvickare och mer lekfull.

Freeride skidor?

Vi rekommenderar att ett par freeride skidor ska vara ungefär 0–10 cm över kroppslängd, men även hänsyn till vikt ska vägas in. En lätt åkare kan ha en något kortare skida.

Freestyle / Twintip skidor?

Vi rekommenderar att ett par twintip skidor ska vara ungefär lika långa som din egen längd. Vill du åka mer i park och i hopp bör du välja ett par som är något kortare och smalare.

Touringskidor?

Vi rekommenderar att ett par touringskidor ska vara ungefär lika lång som din egen längd eller kortare. Var inte rädd för att välja en lite kortare skida som inte är allt för bred då du kommer att få en lättare och mer hanterbar utrustning på det sättet